Bitcoins kopen.

De meest eenvoudige optie om Bitcoins te verkrijgen, is om ze via een bitcoinbeurs te kopen. Hier kan je je Euro’s omwisselen in Bitcoin en omgekeerd.
De dichtstbijzijnde is BTCDirect.
Als je een account bij hen hebt, kan je heel eenvoudig Bitcoins kopen door aan te geven hoeveel je er wil.
Bitcoins kopen BTCDirect aantal

Vervolgens krijg je nog een overzicht van de kosten en geef je je Bitcoin wallet adres mee.

Bitcoins kopen BTCDirect overzicht

En als je hier op afrekenen klikt, kom je op de betaal pagina. Als deze betaling is afgerond, kan je na enkele ogenblikken je Bitcoins op je wallet zien verschijnen.

Bitcoins ontvangen als betalingsmiddel.

Je kan ook Bitcoins ontvangen als betaling bij een verkoop. Je kan bijvoorbeeld op je webshop de plugin van bitpay installeren om ook Bitcoin betalingen te ontvangen. Je kan kiezen om deze betalingen als Bitcoin te bewaren. Of je kan deze dagelijks in Euro’s op je bankrekening laten uitbetalen.

Bitcoins Minen.

Als laatste optie kun je ook Bitcoins verkrijgen door te minen. Minen is het verifiëren en vastleggen van transacties. In de begindagen van Bitcoin kon je nog gewoon met je computer minen. Ondertussen heb je hier speciale hardware voor nodig. Het minen is een zeer intensief proces waar veel energie voor nodig is. Hierdoor is het niet echt winstgevend om in Vlaanderen zelf te gaan minen. Er bestaat nog zoiets als cloud mining. Een gespecialiseerd bedrijf zoals genesis-mining.com plaatst de mining hardware op plekken waar de energiekost veel lager is. Hiervan kan je dan een deel leasen. Van het onderhoud moet je dan ook niet wakker liggen.