Oké, je hebt nu Bitcoins, wat kan je er mee doen?
Je kan ze bij houden als langetermijninvesteringen, en hopen dat ze meer waard worden.
Of je kan er betalingen mee doen en er zo voor zorgen dat het systeem meer gebruikt wordt, en zo dus ook meer waarde krijgt.

Betalen met je Bitcoin wallet.

Je kan rechtstreeks met je Bitcoin wallet betalen daar waar ze dit al aanvaarden. Er beginnen stilletjesaan her en der wel plaatsen Bitcoin te aanvaarden als betaalmiddel. Je kan deze zaken herkennen aan de Bitcoin stikker op hun deur.

bitcoin-accepted-here

Bitcoin uitgeven met de kaart

Echter aanvaarden de meeste plekken in Vlaanderen nog geen Bitcoins als betalingsmiddel. Op die plaatsen kan je betalen met en Bitcoin debetkaart. Dit is een betaalkaart die aan je Bitcoin wallet gekoppeld is. Hiermee is het mogelijk om jouw Bitcoins bij betaling als Euro’s door te geven aan de handelaars. Voor de winkel lijkt het alsof je met een mastercard in Euro’s hebt betaald. En voor jou lijkt het alsof je in Bitcoins bent betaald.

Bitcoin betaalkaartEr zijn verschillende bedrijven die zo een Bitcoin debetkaart kunnen leveren. Let wel op dat de meeste van deze bedrijven Amerikaans zijn en een extra fee rekenen voor omzetting naar Euro’s.
spectrocoin.com is een bedrijf dat deze service in de EU-zone aanbied. Je opent bij hun een gratis software wallet. Hieraan kan je de debetkaart koppelen. Met hun €1,-/maand kosten voor de kaart blijken ze nog goedkoper te zijn dan mijn KBC bankkaart.

Maar onthoud, grote bedragen aan Bitcoin slaag je best niet op in een software wallet maar in een hardware wallet.